20 Haziran 2012 Çarşamba

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van'da tören düzenlendi. Şehitler Kur'an-ı Kerim ve dualarla memleketlerine uğurlandı.




Şehitler gözyaşlarıyla toprağa verildiHakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan 8 askerin cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şehit lerin naaşı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Askerlerin uğurlanışı sırasında bir din görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi. Şehitler daha sonra memleketlerine gönderilmek üzere kargo uçaklarına konuldu.

Al bayrağa sarılı şehitler toprağa verilmek üzere baba ocaklarına gönderildi. Şehitler Trabzon, Samsun, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Giresun, Konya'da toprağa verilecek.

GİRESUN'DA FERYATLAR YÜKSELDİ




İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'de terör saldırısı sonrasında şehit düşen 8 askerden Giresunlu piyade er Yaşar Doymuş'un Tirebolu ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Van'da sabah saatlerinde düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen Giresunlu er Yaşar Doymuş'un cenazesi buradan karayoluyla ambulans içerisinde Tirebolu ilçesine getirildi. İlk olarak Tirebolu Devlet Hastanesi'ne götürülen cenaze buradan daha sonra Hamam mahallesindeki evine getirildi. Evden bu sırada anne Kader Doymuş ve yakınlarının feryatları yükseldi.

Şehit cenazesi evde bulunduğu sırada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hacı Abdullah Doğan eve gelerek Doymuş'un ailesine ve yakınlarına taziyede bulundu.

KONYA ŞEHİDİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkâri”nin Dağlıca bölgesi Yeşiltaş karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Konyalı Ulaştırma Er Samet Bütün son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri'nin Dağlıca ilçesi Yeşiltaş Karakoluna teröristler tarafından açılan hain ateş sonucunda şehit olan 8 Mehmeçik ten biri de Konyalı olan Ulaştırma Er Samet Bütün, Konyalıların yoğun katılımı, gözyaşları ve pkk ya lanet okunması eşliğinde topağa verildi. (Haber Zeki Dursun)

DİYARBAKIR - Şehidi Piyade Onbaşı Cahit Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde toprağa verildi. Cahit Kılıç'ın Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi.

Şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi helikopterle Gürbüz beldesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törende babası Galip Kılıç, Diyarbakır Valisi ve milletvekillerine ağlayarak, “Allah rızası için artık bu işi çözün” dedi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise “Herkes bu işi çözmek için uğraşıyor, metin ol, inşallah kısa sürede bu işi hep birlikte çözeceğiz.” diyerek teselli verdi.

Oğlunu son kez alnından öptü

Cenazenin helikopter ile beldeye getirilmesiyle tören başladı. Ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Şehit Cahit Kılıç için dualar edildi ve helallik istendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı çelenk gönderdi.

Omuzlarda mezarlığa taşınan şehidi son kez görmek isteyen annesinin isteği kabul edildi. Anne Hasret Kılıç, şehit oğlunun yüzünü okşadı ve son kez alnından öptü. Diyarbakır Valisi, Türk bayrağını şehidin babasına teslim ettikten sonra tören sona erdi.

Bu arada şehit Cahit Kılıç'ın Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi. Belde daha önce de 3 askerini şehit verdiği belirtildi.

TRABZON - Şehit asker Erosmanoğlu ile Şehit asker Doymuş Trabzon'da gözyaşları ile karşılandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Trabzonlu Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Giresunlu Piyade Er Yaşar Doymuş'un naaşları Trabzon'a getirildi.

Askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen şehitlerin naaşını karşılama törenine; Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun babası Ali Sait Erosmanoğlu, ağabeyleri ve yakınları ile Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un yakınları, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, asker ve polisler ile vatandaşlar katıldı. Duygulu anların yaşandığı tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri uçaktan bir manga asker tarafından indirilerek ambulansa taşındı. Şehit askerin naaşı, daha sonra ambulansla memleketi Giresun'a götürüldü.

Ardından, Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, uçaktan indirilerek askerlerin omuzlarında ambulansa taşındı. Şehit askerin naaşı, çok sayıda araç konvoyu eşliğinde Fatih Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Araçlarını Türk bayrakları ile süsleyen vatandaşlar, korna çalarak şehidi selamladı. Konvoyun geçtiği güzergahta bulunan vatandaşların da konvoy geçerken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Şehit Erosmanoğlu'nun naaşı, hastane morguna getirilirken de bir grup genç terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bu sırada hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar ve sağlık görevlileri de gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun naaşı, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

SAMSUN - Şehit Umut Bulut'un cenazesini 9 aylık oğlu karşıladı

9 aylık Selçuk isimli bebeği ile havaalanında eşinin cenazesini bekleyen Özlem Bulut'un, Biz hiçbir zaman yıkılmadık, bu çocuk babasının öcünü alacak. Benim oğlum babasının öcünü alacak. Gidecek dağlara, nasıl benim kocamı tek kurşunla alnından vurdularsa benim de oğlum onları alnından vuracak. Biz yıkılmadık, ayaktayız. Hiç zaman yıkılmayacağız. Ben oğlumu yetiştireceğim, onların başına dikeceğim. Benim kocamı nasıl tek kurşunla öldürürler. Ağlamayacağım ben, yıkılmadım ayaktayım. Teröristler bizi izliyorum ben biliyorum. Ben onlara duyuruyorum. Bizi hiçbir terörist yıkamayacak. Hiç kimse bizi yıkamayacak. Kaç tane umut gitti benim Umut'um gibi. Kaç tane benim oğlum gibi çocuk babasız kaldı. O çocuklar geçecek onların karşısına.“ sözleri yürekleri dağlarken, ayakta durmakta güçlük çeken 58 yaşındaki baba Mustafa Bulut'un koluna giren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy teselli etmeye çalıştı.

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile çok sayıda askeri ve mülki erkanın da hazır bulunduğu töreninde uçaktan indirilen şehidin naaşı, cenaze aracına konularak, Samsun Askeri Hastanesi morguna götürüldü.

Geçen yıl ağustos ayında askere gitmeden 2 ay önce şehit Piyade Er Umut Bulut'un tüp ve su bayisinde kurye olarak çalıştığı öğrenildi. Terhisine 5 ay kala şehit olan Bulut için ikindi namazının ardından Büyük Camii'de cenaze töreni düzenlenecek.

MERSİN - Şehit onbaşı İsa Sayın'ın son yolculuğuna uğurlandı


Hakkari Dağlıca'da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan piyade onbaşı İsa Sayın (21) Mersin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de cenaze namazında ön safta yer aldı.

Aslen Muşlu olan şehit onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından havayolu ile Adana'ya oradan da karayoluyla Mersin'e getirildi. Mersin Devlet Hastanesi'nde yakınlarına gösterilen cenaze daha sonra helallik için Mevlana mahallesindeki baba evine götürüldü. Buradan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra tören için Muğdat Camii'ne getirildi. Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazında AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de ön safta yer alarak namaz kıldı. Ökten'in tören sırasında zaman zaman göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenaze törenine katılan şehidin babası Mehmet Ali Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, ağabeyleri Şahin ve Yusuf ile akrabalarının oldukça metanetli oldukları görüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından bir müddet omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, Yalınayak mezarlığında toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Ahmet Uzun, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KONYA - Şehid Astsubay Ali Gümüş'ün baba evinde hüzün hakim

Terör örgütü PKK'nın dün Hakkâri'deki karakol baskınlarında şehit olan Astsubay Ali Gümüş (26)'ün Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba evinde hüzünlü bekleyiş sürüyor. Gümüş'ün cenazesi Ilgın'a getirildikten sonra ikindi namazına müteakip Ilgın Çukur Camii'nde kılınacak. Şehit Gümüş'ün cenazesi Ilgın Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Şehit Gümüş'ün akrabaları, komşuları ve yakınları baba evine gelerek taziyelerini sürdürüyor. Baba Metin Gümüş, zaman zaman göz yaşlarına hakim olamazken sağlık ekipleri de şehit evinde hazır bulunuyor.

Bu ardada, şehit Astsubay Gümüş'ün yakınları, Gümüş'ün Tekirdağ'dan Hakkâri'ye geçici görevli olarak gittiğini, dün doğu görevinin sona erdiğini ve bugün memleketi Ilgın'a izne gelmeye planladığını aktarıyor. Gümüş'ün nişanlı olduğu, 1 Temmuz'da evlilik hazırlığı yaptığı ve düğün davetiyelerini bastırıp davetlilere gönderdiği öğrenildi.

Devamı

5 Haziran 2012 Salı

Blogger SEO Ayarları 2


Evet saygıdeğer blogger kullanıcıları. Biliyorum ki birçok kez blogger için seo ayarlarını aradınız. Birçok yerden bununla ilgili bilgiler bulmuşsunuzdur. Bizim sunmaya çalışacaklarımız çok daha iyi diye bir iddiamız yok. Fakat genel anlamda google ve aranma hacmi üzerine keyword düzeni oluşturma, meta düzenleme gibi kısaca toparlamaya çalışacağız.
Blogger için yeni sayılabilecek arama tercihi seçeneklerimevcut. Buna “Search Preference Option” deniliyor. Bu özellik blogger kullanıcıları için çok harika ve tabiki yararlanılabilir bir özelliktir.
Blogger SEO Ayarları 2Blogger meta tag ekleme, robots.txt özelleştirme, redirects (yönlendirmeler), 404 Hata sayfası özelleştirme (zaten var fakat kendinize özel yapımı), resimlere alt tag belirleme (image alt tag). Genel olarak yapılabilecek SEO oluşumunu bu şekilde belirleyelim. Bunlar site içi seo için sade ve düzgün kullanımda etkili bir yçntemdir diyebiliriz.
SEO bildiğiniz gibi websiteleri veya bloglar için çok önemli bir oluşum metodudur. Blogger için zaten SEO uyumlu, google kendisi yapıyor zaten etkilidir felan diye bir anlayış vardı. Fakat bir müddet ben de kullandım blooger, hiç de seo etkili bir yolu yok. Sadece kaliteli ve sade yapısı olduğu için index almada felan “bazen” öncelik kazanabiliyordu. Şimdilerde bloggerın seo için alternatifleri var. Yani tek el diye adalandırdığımız şeyden kurtuluyor gibi. Çünkü blogger bildiğiniz gibi google tarafından yönetiliyor ve bana göre çok hantal bir yönetime sahipti. Şimdilerde yeni gelişmelerle iyi hal aldı. Birçok javascript ve widget ile desteklenebiliyor. Bugün blogger kullanımı SEO için dinamik bir yapıda olduğunu vurgulayabiliriz.
Blogger’a eklenen yeni özellikler / seçenekler
  • Arama Meta açıklaması (Search Meta Description)
  • Herbir sayfa için ayrı meta description
  • Özelleştirilebilir 404 hata sayfaları
  • Yönlendirmeler (Redirects)
  • Özel Robots.txt oluşturabilme
  • Özel Header Tags oluşturabilme
  • Görseller için “alt” ve “title” etiketi oluşturabilme
Şimdi yapacağımız birşey yok zaten var olan şeyi kullanmaya çalışacağız.

Blogger Arama Tercihi Seçeneğini Aktifleştirme

Bu özellik sadece yeni Blogger UI Dashboard üzerinde aktif edilebiliyor. Öncelikle bunu belirtmiş olalım. Buradan bu özelliği etkinleştirmek için; Yeni Blogger Paneli > Blogunuzu seçin ardından Ayarlar (settings) >Arama Tercihleri (search preference) kısmına gelerek bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Blogger Search Description Ayarları


Bu düzenleyeceğiniz genel tanım (description), blogunuzun ana sayfası için düzenlenecektir, yani ana sayfanız hakkında bir açıklama oluşturacaktır. Bu açıklama da arama motorlarınca ana sayfanız için atanmış bir değer olacak ve sitenizin genel tanımı hakkındaki verilere bu şekilde ulaşabileceklerdir. Ancak bu verilerin doğruluğu kesinlikle önemlidir. Yani yazdığınız bir tanım web sitenizde yoksa bu size uzun vadede eksi dönüş yapabilir. Bu açıklamayı da yaparken max 150 karakterlik uzunluk olması tercih sebebidir. Çünkü arama motorlar genelde daha fazlasına bakmazlar, çok uzun olursa da filtre için bir sebep sayılabilir. O nedenle sitenizi anlatır vekeyword içeren en uygun kelimelerle bir tanım girmeniz faydanıza olacaktır.

Blogger’da Özel Sayfa Post Meta Description Ayarları


Bu özellik herbir yazınız için farklı meta description oluşturmanıza olanak tanıyor. Bu sayede arama motorlarına yazınız hakkında bilgileri önceden vermiş oluyorsunuz. Yani onlara faydalı oluyorsunuz (verilerin doğru olması koşulu ile) ve onlar da size sıralamada kıyak geçiyor. Bunu Yazı Ayarları (post settings) kısmından Search Decription (Arama Tanımı) kısmından yazabilirsiniz. Buraya yazacaklarınızda da bir kısıtlama görünmese de siz en fazla 160 karakter kadar yazsanız yeterlidir. Çünkü yine arama motorları bu kadarını alıp gideceklerdir. Fazlası da zararlı olabilecektir.

Blogger’da Özel Şablonlara Meta Açıklama Ekleme

Bu özellik şablon üzerinde küçük bir kodlama ile eklenebiliyordu. Blogger yetkilileri baktılar birçok kullaıcı tercih ediyor, meta açıklama özelliğini birçok blogger tabanlı bloglar otomatik içermeye başladılar. Bu nedenle anlatmaya gerek kalmıyor.
Yanlız merak edenler için yine de bu kodu paylaşalım. Belki başka bir işe yarar.
1<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'>
2      <meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>
3    </b:if>
< /title > kodunun ardına yapıştırdığınızda meta tag etiketleme sistemine sahip olabiliyordunuz.

Blogger’da Özel 404 Hata Sayfası Hazırlama


Bu özellik ile blogger’ın 404 hata sayfasına elveda deyip kendi özel hata sayfalarınızı hazırlayabilirsiniz. Blogger artık bu özelliği sağlıyor. Burayı düzenleme sayfası oluşturulmuş. Burada normal hata mesajınızı yazabilir, hatta html formatta yazıp daha da renkli hata sayfaları oluşturabilirsiniz. Resim / flash gibi görsel eklemeler yapabilirsiniz.

Blogger’da Sayfa Yönlendirme Ayarları (Redirects)


Bu özellik aynı zamanda blogger’ın getirdiği en büyük yeniliklerden birisi. Bir sayfayı diğer bir sayfaya yönlendirmek için bu seçeneği kullanabilir ve kolayca yönlendirme işlemi yapabilirsiniz. Buradaki yönlendirme 302 geçici sayfa yönlendirmesidir ve yönlendirmeler HTTP aracılığıyla yapılır.

Blogger’da özel “Robots.txt” oluşturma

Blogger’da artık sitenize özel robots.txt hazırlamayı, düzenlemeyi ve özelleştirmeyi blogcular için mümkün kıldı. Bu özellik arama motorları robotları için anahtar dosya niteliğindedir. Robots.txt dosyası sayesinde index sayfalarınızı arama motorları için yasak kılabilir veya onlara izin verebilirsiniz. Sadece bu iş değil tabiki. Bu dosya ile arama motorları örümceklerine bir nevi rehber oluşturmuş olabilirsiniz. Genelde bütün web siteleri robots.txt dosyasını kullanırlar. Robots.txt dosyasına erişmek isterseniz, http://blogunuzunadi.blogspot.com/robots.txt adresinden ulaşabilirsiniz. Mesela google webmaster tools da Robots.txt dosyanızın URL’sini girmenizi ister. Bu şekilde girebilirsiniz. Nasıl birşeye benziyor diye düşünmenize gerek kalmasın. Buyrun bizim sitenin robots.txt adresinden inceleyebilirsiniz. http://www.blogasistan.com/robots.txt
Uyarı: Bu dosyayı oluştururken veya düzenlerken dikkatli olalım. Çünkü arama motorlarına görünürlüğü engelleyebiliriz.

Blogger’da Robot Header Tag oluşturma (Özel robot başlık etiketleri)


Bu robot tagları arama motoru örümceklerini kontrol etmek için kullanılıyor. Bu tagları genellikle (X)HTML sayfalarımızda veya HTTP headers kısmında yerleştiririz. Bunlarla da arama motorlarını kontrol altına alır ve siteye giriş çıkışlarına izin verebilir veya engelleyebiliriz.
Robot taglarını ana sayfamıza, arşiv ve etiket sayfalarına, yazı safalarımıza yerleştirebiliriz. Arama Ayarları(Search Preferences) sayfasında Örümcekler ve indexleme (Crawlers and indexing) bölümünden ayarlama yapabiliriz. Yani; Bu etiketleri etkinleştirmek için, Ayarlar | Arama Tercihleri‘ne gidin, “Özel robot başlık etiketleri“nin yanındaki Düzenle seçeneğini tıklayın ve Evet‘i seçin.
Uyarı: Dikkatli kullanın. Bu özelliğin yanlış kullanılması, blogunuzun arama motorları tarafından yok sayılmasına neden olabilir. (google uyarısı)

Blogger’da Özel robot başlık etiketlerini Tekil sayfalarımızda kullanma


Evet arkadaşlar Özel robot başlık etiketlerinin kullanımını verdik. Şimdi de sıra tekil sayfalarımız için (single.php) nasıl kullanacağımızı öğrenelim. Özel robot başlık etiketlerini tüm tekil yazılarımız için kullanabildiğimiz gibi sadece bireysel bir sayfamız için de kullanabiliyoruz. Bu bilgiler yine HTTP üst bilgi olarak yer alacaktır. Bu özelliği her yazımızı oluştururken veya bir yazımızı düzenlerken kullanabilirsiniz.
Herbir sayfa için özel robot başlık etiketleri hakkında detaylı bilgi (ingilizce)

Blogger’da Resimler için “title” ve “alt” etiketleri oluşturma

Alt ve Title etiketleri resimlerin indexlenmesinde yardımcı olan büyük bir etkendir. Google image botları veya diğer arama motoru resim botları sayfanızı indexlemede sorun yaşamazlar ve bu onlar için büyük kolaylık sağlar. Bu nedenle de SEO için önemlidir.
Resimleriniz için alt ve title etiketi;
  • Yazı sayfanızdan bir resim upload edin
  • Alt veya title etiketi eklemek istediğiniz resme tıklayın
  • Resmin üstünde veya altında küçük bir uyarı seçeneği görünür (Özellikler – Preferences)
  • Pop-up penceresi üzerinde alt ve title bilgilerini girin
Devamı
Blogger Son Yorumlar Eklentisi ve Kurulumu
Blogger Son Yorumlar Modülünü Widgete Eklemek
Blogger’ın vazgeçilmezi olan Son Yazılar eklentisinden sonra en çok tercih edilen eklentilerden birisi de Son Yorumlar eklentisi (modülü) olmaktadır.
Gelelim kısaca eklentinin kurulumunu anlatmaya;
Ancak önceden belirtmekte fayda vardır. Bu tür denemeleri yaparken blogumuzun bir yedeğini almak çok faydalı olacaktır. Çünkü eklentiyi veya temayı kurmadan önce kendinizi güvenceye almak sizi rahatlatacak ve işlemleri daha kolay ve daha çok şey öğrenerek yapabileceksiniz.
Neyse bu sayfada blogger blogunuza yorum eklentisini 3 farklı şekilde eklemeyi göstereceğiz. Hangisi işinizi görüyorsa beğendiyseniz onu kullanırsınız.
blogger son yorumlar eklentisi RSS comment widget
1. yöntem: Önce en kolay metoddan bahsedelim. Blogger kullanıcıları feed/besleme ile başka sitlerin son yazılarını veya kendi son yazılarını eklemeyi bilirler. Aynı bu şekilde feed yerine blogger son yorumların url’sini bulmak yeterli olacaktır.
İlk önce yorumlarınızın RSS kaynağını bulmanız gerek. Bu: http://siteadı.blogspot.com/feeds/comments/default şeklindedir. Widgetler içinden “Besleme” widgetini kullanarak besleme kaynağına yukarıdaki adresi yazıyoruz. Daha sonra ise “Öğe kaynakları” ve “Öğe tarihleri”ni işaretleyerek işimizi bitiriyoruz. Bundan sonrası sitede nerde yayınlayacağınıza kalmış.
2. yöntem:Blogger yönetim panelimizde “Sayfa Ögeleri” kısmından yeni widget oluşturun ve “HTML/Javascript” ögesini seçin.
Daha sonra ise içine aşağıdaki kodları yapıştırmanız yeterli olacaktır.
01function showrecentcomments(json) {
02for (var i = 0; i &lt; numcomments; i++) {
03var entry = json.feed.entry[i];
04var alturl;
05
06if (i == json.feed.entry.length) break;
07for (var k = 0; k &lt; entry.link.length; k++) {
08if (entry.link[k].rel == 'alternate') {
09alturl = entry.link[k].href;
10break;
11}
12}
13alturl = alturl.replace("#", "#comment-");
14var postlink = alturl.split("#");
15postlink = postlink[0];
16var linktext = postlink.split("/");
17linktext = linktext[5];
18linktext = linktext.split(".html");
19linktext = linktext[0];
20var posttitle = linktext.replace(/-/g," ");
21posttitle = posttitle.link(postlink);
22if ("content" in entry) {
23var comment = entry.content.$t;}
24else
25if ("summary" in entry) {
26var comment = entry.summary.$t;}
27else var comment = "";
28var re = /]*&gt;/g;
29comment = comment.replace(re, "");
30if (!standardstyling) document.write('
31<div class="bbrecpost">');</div>
32document.write('<a href="' + alturl + '"><strong><span style="color: #ff0000;">' + entry.author[0].name.$t + '</span></strong> ; ');
33if (!standardstyling) document.write('</a>
34<div class="bbrecpostsum">');
35if (comment.length &lt; numchars) {
36if (standardstyling) document.write('');
37document.write('<em><span> ' + comment + '</span></em>
38');
39if (standardstyling) document.write('');}
40else
41{
42if (standardstyling) document.write('');
43comment = comment.substring(0, numchars);
44var quoteEnd = comment.lastIndexOf(" ");
45comment = comment.substring(0, quoteEnd);
46document.write('<em><span>' + comment + ' ...)</span></em>
47');
48if (standardstyling) document.write('</div>
49');}
50if (!standardstyling) document.write('
51
52');
53if (standardstyling) document.write('');
54}
55if (!standardstyling) document.write('
56<div class="bbwidgetfooter">');
57if (standardstyling) document.write('');
58document.write();
59if (!standardstyling) document.write('</div>
60');}
61var numcomments = 10;
62var numchars = 20;
63var standardstyling = true;
Bu kodlardan son olarak kaç tane yorum gösterilmesi gerektğini ve her yorumda kaç karakter olması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.
Örnek; “var numcomments = 10;” Buradan son kaç yorumun gösterilmesi gerektiğini ayarlayabilirsiniz.
var numchars = 20;” Buradan ise her yorumda kaç karakter gösterilmesi gerektğini ayarlayabilirsiniz.
İşlemlerimiz bu kadardır, notları okumayı unutmayınız. Kolay gelsin.
Önemli Not: Bu kodun içerisindeki siteadresiniz.com yazısını kendi site adresinize göre düzenlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde eklenti çalışmaz ve temanızın bozulmasına sebep olur.
3. yöntem:

Yukarıdaki kod işe yaramazsa/çalışmazsa aşağıdaki kodu deneyin.

(Not: Aşağıdaki kodlar arasında yer alan siteadresiniz.com yazan yeri kendi site adresiniz ile değiştirmeyi unutmayınız!)
Bu kodları nereye yapıştıracağım: Blogger yönetim panelinde Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Eklebölümüne giriş yapın. Ardından ise, karşınıza çıkan editöre aşağıdaki JavaScript kodlarını yapıştırın.
01<script type="text/javascript">// <![CDATA[
02 function showrecentcomments(json) { for (var i = 0; i < numcomments; i++) { var entry = json.feed.entry[i]; var alturl; if (i == json.feed.entry.length) break; for (var k = 0; k < entry.link.length; k++) { if (entry.link[k].rel == 'alternate') { alturl = entry.link[k].href; break; } } alturl = alturl.replace("#", "#comment-"); var postlink = alturl.split("#"); postlink = postlink[0]; var linktext = postlink.split("/"); linktext = linktext[5]; linktext = linktext.split(".html"); linktext = linktext[0]; var posttitle = linktext.replace(/-/g," "); posttitle = posttitle.link(postlink); if ("content" in entry) { var comment = entry.content.$t;} else if ("summary" in entry) { var comment = entry.summary.$t;} else var comment = ""; var re = /<S[^>]*>/g; comment = comment.replace(re, ""); if (!standardstyling) document.write('
03<div>'); document.write('<a href="' + alturl + '"><b><font color="#FF0000" style="font-size: 9pt">' + entry.author[0].name.$t + '</font></b> ; '); if (!standardstyling) document.write('</div>
04<div>'); if (comment.length < numchars) { if (standardstyling) document.write(''); document.write('<i><font style="font-size: 9pt"> ' + comment + '</font></i>
05'); if (standardstyling) document.write('');} else { if (standardstyling) document.write(''); comment = comment.substring(0, numchars); var quoteEnd = comment.lastIndexOf(" "); comment = comment.substring(0, quoteEnd); document.write('<i><font style="font-size: 9pt">' + comment + ' ...)</font></i>
06'); if (standardstyling) document.write('</a>');} if (!standardstyling) document.write('</div>
07
08'); if (standardstyling) document.write(''); } if (!standardstyling) document.write('
09<div>'); if (standardstyling) document.write(''); document.write(); if (!standardstyling) document.write('</div>
10
11');} var numcomments = 10; var numchars = 20; var standardstyling = true;
12// ]]></script><script type="text/javascript" src="http://www.siteadresiniz.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&amp;callback=showrecentcomments"></script>
Devamı