5 Haziran 2012 Salı

Blogger’a özel sosyal abonelik widget’iSosyal paylaşım sitelerinini web dünyası için ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yok sanıyorum. Çünkü SEO konusunda bile artık çok çok önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz/bilmeliyiz. Sosyal paylaşım için sitelerimizde bir alan mutlaka ayırıyoruz. Buraya sosyal paylaşım ve takip için çeşitli yardımcı araçlar (widget/plugin) koyuyoruz. Bir tarz oluşturmak da bu açıdan çok önemlidir. Çünkü gelen kullanıcıya burayı iyi bir şekilde yani özellikle görsel açıdan ön planda tutmak gerekiyor. Tabiki bunu yaparken de işlevsellikten (ergonomik tasarım) asla vazgeçmemek lazım.
Şimdi mashable.com sitesinin stili olarak hazırlanan ve blogger/blogspot widget versiyonu da çıkarılan bu işlevsel sosyal paylaşım kutucuğunu uygulamayı sitemiz için nasıl kuracağımızı öğrenelim.
Not: Tasarımı blogger’a uyarlayan way2blogging sözlerinde şuna da yer vermiş. Google + önceleri bu tür araçlar için yükseklik ve genişlik özelliği vermiyordu. Bu nedenle de bu tarz kutucuklarda kullanmak zor (işlevsel kullanım) oluyordu. Şimdilerde izin verildiği için kullanabiliyoruz.
Widget özellikleri:
  • Adjustable Width.
  • Only Selected Social Network to Show.
  • 7 Styles of Email Subscribe Buttons.
  • Included 16 Social Button Icons.
  • Background Color Customization.
Bu widget Blogger/blogspot ‘a nasıl eklenir?
Eklemek için gerçekten güzel bir form hazırlanmış. Kolayca yapabilmeniz için her adımı yazmış coder.
  1. İlk olarak widget oluşturma linkini tıklayarak başlıyoruz.
  2. Burada widget için gerekli başlık ve sitenizle alakalı URL kısımlarını dolduruyoruz. (ingilizce bir form fakat basit)
  3. Width of the Widget kısmını doldururken 100px altında seçim yapmayın. (google + en az 100px genişlik vermiş bu nedenle)
  4. Google+ Badge kısmında Google ID var. Burayı kendi ID nizi gireceksiniz. Nasıl bulabilirim ID mi diye sorarsanız;
    Örnek Google+ Sayfa URL si: https://plus.google.com/105370464976454684137
    Örnekteki Google+ Sayfa ID si: 105370464976454684137
    Bu linkteki gibi kendi sayfanızdan bakarak kolayca bulabilirsiniz.
  5. Şimdi de Feedburner ID kısmını dolduralım. (Bunu da bilmiyorsanız örnek hemen veriyorum)
    Örnek Feedbuner URL: http://feeds.feedburner.com/way2blogging
    Örnekteki Feedbuner ID: way2blogging
  6. Diğer 16 sosyal paylaşım sitelerinin widget’ları da olsun istiyorsanız. Show Social Icons Buttons? kısmınıYES yapıyoruz.
  7. Sonrasında da nihayet Generate linkini tıklayıp işlemi bitiriyoruz.
Generate dediğimizde Add to Blogger geliyor ekrana. Buna da tıkladığımızda blogger açık ise direk yönleniyor, açık değilse login sayfasından giriş yapmanız için yönlendiriyor. Yani bundan sonrası size kalıyor. Giriş yaptığınızda direk olarak widgeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder