1 Haziran 2012 Cuma


Tuskon, 130 ülkeden 1470 İşadamını Türkiye'ye geti

Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı, 3-10 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanında gerçekleştirilecek.



















   Türkiye  İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'un, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenlediği programa 130 ülkeden bin 470 iş insanın katılması bekleniyor. Köprünün bu seneki ağırlıklı sektörleri; inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili olarak belirlendi.
TUSKON Başkanı Rızanur Meral, 2006'dan bu yana düzenledikleri ticaret köprüsü organizasyonları ile ilgili bilgi vermek üzere basın mensupları ile bir araya geldi.


     Meral programa bu sene Latin Amerika'dan 105, Asya Pasifik'ten 260, Afrika'dan 550, Ortadoğu'dan 55, Balkanlar'dan 190, Avrasya'dan 275 ve Kuzey Amerika'dan 35 kişi olmak üzere toplam 1.470 kişinin iştirak edeceğini ifade etti. Yabancı katılımcıların ilk iki gün İstanbul ve yakın çevresinde turistik gezilerin yanı sıra, sanayi bölgesi ve üretim tesislerini gezmeleri sağlanacağını ifade etti.


    Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programının gala yemeği bütün yabancı katılımcıların iştirakiyle 5 Haziran 2012 Salı akşamı İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Yabancı katılımcılar 6 Haziran 2012 Çarşamba günü fuar alanında 215 Türk ihracatçısının stantlarını ziyaret edecek. 7 Haziran 2012 Perşembe günü ise yabancı katılımcılarla Türkiye'den katılacak 1.000 işadamı arasında ikili iş görüşmesi organize edilecek ve programın İstanbul ayağı aynı gün akşamı sona erecek.


 41 ŞEHİRE GEZİ


     Programın ikinci bölümünde ise isteyen ülke heyetlerinin Anadolu'nun muhtelif illerine intikalinin sağlanacağını aktaran Rızanur Meral, bu çerçevede 41 ile iş gezisi düzenleneceğini kaydetti. TUSKON Başkanı, ziyaret edilen şehirlerde geçirilecek iki gün boyunca kültürel ve turistik gezilerin yanı sıra, fabrika, firma, organize sanayi bölgesi ziyaretleri ve işadamlarıyla iş görüşmelerinin sağlanacağını da ifade etti.


    Meral, "Program kapsamında gelen tüm yabancı işadamları Türk işadamları arasında paylaştırılıyor, işadamlarımızın evlerinde ağırlanmaları sağlanıyor. Bu şekilde gelecek misafirlerimizin Türk insanın kültürü, misafirperverliği ve aile yapısını da görmesi ve bu şekilde Türk işadamlarımız ve yabancı misafirlerimiz arasında daha kalıcı dostane ilişkilerinin tesis edilmesi amaçlanmaktadır." diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder