31 Mayıs 2012 Perşembe



main_img
Samsung Galaxy S III‘ün duyurusuyla birlikte çeşitli internet sitelerinin ilk incelemeleri yayınlanmaya başladı. Önceki Galaxy S modellerindeki ucuz görünümlü plastik materyalden farklı olarak üst düzey kalitede bir kasa ile gelen telefonun etkileyici olduğunu itiraf etmeliyiz.
İki farklı altpiksel diziliminin harmanlandığı, hem düşük güç tüketimli hem de gerçek HD çözünürlüklü 4.8 inçlik Super AMOLED HD ekran, endüstrinin en iyi mobil paneli ünvanını kapacaktır. Böylesine büyük bir ekranı Galaxy S II’den sadece %22 daha geniş olan Galaxy S III’e sığdırmayı başaran Samsung’u tebrik etmek gerekir.

Anandtech ve GSMArena sitelerinin test sonuçlarına göre; Samsung’un yeni 32nm düşük güç tüketimli Exynos 4 Quad çipseti iyi iş çıkarıyor. Galaxy S II’deki dört çekirdekli Mali-400 GPU’nun 266MHz’den 400MHz’e hızlandırılmış bir versiyonunu taşıyan Galaxy S III, HTC One X, One S, Apple iPhone 4S gibi rakiplerini geride bırakarak şimdiye kadar bir akıllı telefonun ulaştığı en yüksek sonuçları elde etti.
Birçok testte liderliği ele geçiren Galaxy S III’ün 1.4GHz hızındaki dört ARM Cortex-A9 işlemcileri hem düşük güç tüketiyor hem de rakip platformlar karşısında üstün performans sergiliyor. Exynos 4412 böyle ise Exynos 5250′nin performansını hayal bile edemiyoruz. Samsung’un neden bu çipseti kullanmadığını şimdi daha iyi anlamaya başlıyoruz. Umarız Sonbahar’da bu çipsetin güç verdiği bir Galaxy Note telefonuyla karşılaşırız.
Geçtiğimiz hafta yeni Galaxy için kayıt almaya başlayan Carphone Warehouse, Galaxy S III’ü 499.95£ fiyat etiketiyle ön sipariş listesine ekledi. Yaklaşık 809 Dolar’lık bu fiyata %20 KDV dahil. Öte yandan çok daha önceden ön sipariş sayfasını tüketiciyle buluşturan Amazon Almanya‘nın 599 Euro’luk teklifi halen geçerli. Aynı sitede HTC One X 549 Euro’dan alıcı buluyor. Yani Galaxy S III’ün fiyatını bu siteye göre değerlendirirsek 2200 TL gibi bir Türkiye fiyatı bizi bekliyor diyebiliriz.
29 Mayıs’ta bazı Avrupa, Asya ve Latin Amerika bölgesinde piyasaya çıkacak. 30 Mayıs’ta İngiltere’ye geleceği biliniyor, sonraki ayda 145 ülkeden geri kalanlarına sarfiyat gerçekleşecek ve tüketiciler yeni Galaxy’ye kavuşacak.
Daha fazla detay için satışa sunulacak ürünlerin internet sitelerine dağıtılmasını beklememiz gerekecek. Fuardaki ürünler muhtemelen final prototip modelleriydi. Test sonuçları artış gösterecektir. Biz yine birçok içeriği bir araya toplayacak yeni inceleme yazımızı yayınlayacağız.
İnceleme, karşılaştırma, yazılımsal ve donanımsal ilk bakış videolarının yanı sıra aksesuarlar da dahil olmak üzere cihazların fuardan canlı görüntülerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Yeni gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin!

0 yorum:

Yorum Gönder