31 Mayıs 2012 Perşembe

SEICS1

Sony Mobile, akıllı telefonları için Ice Cream Sandwich güncellemesiyle ilgili resmi blogunda yeni bir açıklama yaptı. Son günlerde internette yayılan söylentilere nokta koymak isteyen Japon üretici, kullanıcılarını en güncel Android versiyonuna yükselteceğini müjdeledi!

İlk olarak Xperia S, Xperia P ve Xperia U’yu kapsayan Xperia NXT serisi için ICS güncellemesinin planlandığı gibi geliştirildiği aktarıldı. Sony’nin amiral gemisi Xperia S, Haziran sonunda güncellenerek ünvanının hakkını vermeye başlayacak. Onu Xperia P takip edecek ve Xperia U ise, yılın üçüncü çeyreğine doğru Ice Cream Sandwich dağıtımına dahil olacak. Tabiki bu süreçte Sony tarafından birçok kez bilgilendirileceğimizin sözü verildi.
2011 Xperia portföyü için geçen ay başlayan Ice Cream Sandwich dağıtımı, Xperia arc S, Xperia neo V ile Xperia ray için Android 4.0.3 versiyonunu taşıyordu. Bugün geri kalan Xperia arc, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active ve Sony Ericsson Live with Walkman modellerinin önümüzdeki haftadan itibaren güncellenmeye başlayacağı resmen açıklandı.
Dağıtılacak yeni güncellemeler Ice Cream Sandwich’ün son sürümü olan Android 4.0.4′ü taşıyacak. Bu versiyonda enerji tüketimi ve daha birçok konuyla alakalı düzenlemeler yer alacak. Ayrıca 4.0.3′e yükselen Xperia arc S, Xperia neo V, Xperia ray telefonları da son sürüme güncellenecek.
Bu sevindirici haberlerin ardından Sony, bazı kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmaktan geri durmadı. ICS deneme sürümü dahi yayınlanan Xperia PLAY için güncellemenin iptal edildiği bildirildi. Geliştirme çalışmaları sırasında cihaz stabil olarak çalıştırılamadığı için dağıtım rafa kaldırıldı. Yine de çok sayıda akıllı telefon ve her iki tablet bilgisayarını Android Ice Cream Sandwich ile donatmayı başaran üreticinin ortaya koyduğu emeği göz ardı edemeyiz.
Şimdiye kadar yayınlanmış en sorunsuz ICS sürümü olan Android 4.0.4 güncellemesinin yaygınlaşması gerçekten sevindirici. Güncelleme dağıtımıyla alakalı yeni gelişmelere bizi takip ederek ulaşabileceksiniz.
Kaynak: Sony Mobile



0 yorum:

Yorum Gönder