2 Mayıs 2012 Çarşamba


Gaziantepli Sonnendach firması, güneş enerjisi ile çalışan solar şarj cihazlarını Türkiye'de ekim ayında piyasaya sunacak.

Sonnendach Doğal Enerji Sistemleri Limited Şirketi Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mehmet Yıldırım,yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak enerji üretiminde çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen bir kültür geliştirmeyi ve Türkiye'nin dışarıya bağımlılığının azaltılmayı hedeflediklerini söyledi.


Şarj Eden ÇantaAlternatif enerji kaynakları konusunda AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Yıldırım, cep telefonu, lap top, fotoğraf makinesi, kamera ve MP3'ü de şarj edebilen güneş enerjisiyle çalışan şarj cihazlarının Türkiye ve Afrika distribütörlüğünü aldıklarını belirtti. Yıldırım, 2 yıl boyunca araştırma yaptıklarını ifade ederek, şunları anlattı:
“Tayvan ve Çinli iki firmanın Türkiye ve Afrika distribütörlüğünü aldık. Çin'de bununla ilgili teknoloji çok gelişmiş. Distribütörlüğünü aldığımız Çinli firma, solar şarj cihazını yapmış. Şarj aletini güneşe koyuyorsunuz, içinde cep telefonunda kullanılan piller var, piller güneşte doluyor. Cep telefonu kitlerini bağlayarak, telefonunuzu şarj ediyorsunuz. Tayvan'dan malzemeyi alıyoruz. Çinli firma, bizim markamız adı altında bu ürünlerin üretimini yapıyor. Türkiye'ye ilk bizim getirdiğimiz solar cihazı ile fotoğraf makinesini, kamera, lap top ve MP3 de şarj edilebiliyor.”

“TASARIM PATENTİNİ ALDIK”

Distribütörlük aldıktan sonra ürünleri kendilerinin geliştirmeye başladığını anlatan Yıldırım, şu anda 5 çeşit solar şarj cihazı ile bisikletçiler, öğrenciler, sporcular ve iş adamları için üstünde solar şarj cihazlarının bulunduğu özel çantalar geliştirdiklerini kaydetti.

Solar şarj cihazlarının fiyatının KDV hariç 25-260 dolar, çantaların fiyatının 45-75 dolar arasında değiştiğini, bütün ürünlerin elektrikle de şarj edilebildiğini belirten Yıldırım, şunları aktardı:

“12 volta kadar şarj edebiliyorsunuz. 4 ile 10 saat arasında güneşte şarj oluyor. 6 ay bile geçse, piller dolu kalıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ürünlerimize 7 yıl ömür verdi, ürünlerimiz 2 yıl garantili. Çantaların ve lap top şarj cihazının endüstriyel tasarım patentini aldık. 2009 yılında lap top cihazı şarjını Türkiye'de üreteceğiz.”

0 yorum:

Yorum Gönder