28 Mayıs 2012 Pazartesi


Favori olarak gösterilen İsveç temsilcisi Loreenve şarkısı "Euphoria" yarışmayı 18 ülkeden tam puan alarak 372 puanla bitirdi. Eurovision-2012'nin ülke elemelerinden itibaren finale kadar gelinen süreçte basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Rusya'nın sempatik nineleri "Buranovskiye Babuşki" ve şarkıları "Party For Everybody" sadece 1 ülkeden tam puan almasına rağmen 259 puanla ikinci olarak liderin 113 puan gerisinde kaldı.



***

Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Loreen, yeşil odada kendini boşlukta gibi hissettiğini ve zamanın durduğunu söyledi.

Yarışma bitiminin ardından basın merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplayan İsveç temsilcisi Loreen, ona inandıkları ve bu performansı sergilemeye fırsat verdikleri için İsveç halkına teşekkürünü iletti.

Yarışmaya çok uyuyarak ve çok yemek yiyerek sadece performansına odaklanarak hazırlandığını söyleyen İsveçli sanatçı, şarkısı Euphoria'nın olabildiğince uzun süre dillerden düşmeyeceğini umut ettiğini söyledi.

Dansının ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Loreen, dansının özgürlüğü tanımladığını belirterek ''Hiçbir kural yoktur, ne hissettiğinizi gösterir, ne olmak istersen ol' diye konuştu.

Loreen, İsveç'i düşündüğünde doğayı, temiz havayı ve suyu düşündüğünü belirterek, herkesi gelecek yıl yapılacak Eurovision-2013'e davet etti.

0 yorum:

Yorum Gönder