20 Haziran 2012 Çarşamba

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van'da tören düzenlendi. Şehitler Kur'an-ı Kerim ve dualarla memleketlerine uğurlandı.




Şehitler gözyaşlarıyla toprağa verildiHakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan 8 askerin cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Şehit lerin naaşı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Askerlerin uğurlanışı sırasında bir din görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi. Şehitler daha sonra memleketlerine gönderilmek üzere kargo uçaklarına konuldu.

Al bayrağa sarılı şehitler toprağa verilmek üzere baba ocaklarına gönderildi. Şehitler Trabzon, Samsun, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Giresun, Konya'da toprağa verilecek.

GİRESUN'DA FERYATLAR YÜKSELDİ




İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'de terör saldırısı sonrasında şehit düşen 8 askerden Giresunlu piyade er Yaşar Doymuş'un Tirebolu ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Van'da sabah saatlerinde düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen Giresunlu er Yaşar Doymuş'un cenazesi buradan karayoluyla ambulans içerisinde Tirebolu ilçesine getirildi. İlk olarak Tirebolu Devlet Hastanesi'ne götürülen cenaze buradan daha sonra Hamam mahallesindeki evine getirildi. Evden bu sırada anne Kader Doymuş ve yakınlarının feryatları yükseldi.

Şehit cenazesi evde bulunduğu sırada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hacı Abdullah Doğan eve gelerek Doymuş'un ailesine ve yakınlarına taziyede bulundu.

KONYA ŞEHİDİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkâri”nin Dağlıca bölgesi Yeşiltaş karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Konyalı Ulaştırma Er Samet Bütün son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri'nin Dağlıca ilçesi Yeşiltaş Karakoluna teröristler tarafından açılan hain ateş sonucunda şehit olan 8 Mehmeçik ten biri de Konyalı olan Ulaştırma Er Samet Bütün, Konyalıların yoğun katılımı, gözyaşları ve pkk ya lanet okunması eşliğinde topağa verildi. (Haber Zeki Dursun)

DİYARBAKIR - Şehidi Piyade Onbaşı Cahit Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde toprağa verildi. Cahit Kılıç'ın Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi.

Şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi helikopterle Gürbüz beldesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törende babası Galip Kılıç, Diyarbakır Valisi ve milletvekillerine ağlayarak, “Allah rızası için artık bu işi çözün” dedi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise “Herkes bu işi çözmek için uğraşıyor, metin ol, inşallah kısa sürede bu işi hep birlikte çözeceğiz.” diyerek teselli verdi.

Oğlunu son kez alnından öptü

Cenazenin helikopter ile beldeye getirilmesiyle tören başladı. Ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Şehit Cahit Kılıç için dualar edildi ve helallik istendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi, Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı çelenk gönderdi.

Omuzlarda mezarlığa taşınan şehidi son kez görmek isteyen annesinin isteği kabul edildi. Anne Hasret Kılıç, şehit oğlunun yüzünü okşadı ve son kez alnından öptü. Diyarbakır Valisi, Türk bayrağını şehidin babasına teslim ettikten sonra tören sona erdi.

Bu arada şehit Cahit Kılıç'ın Diyarbakır'ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinin 4. şehidi olduğu öğrenildi. Belde daha önce de 3 askerini şehit verdiği belirtildi.

TRABZON - Şehit asker Erosmanoğlu ile Şehit asker Doymuş Trabzon'da gözyaşları ile karşılandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Trabzonlu Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Giresunlu Piyade Er Yaşar Doymuş'un naaşları Trabzon'a getirildi.

Askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen şehitlerin naaşını karşılama törenine; Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun babası Ali Sait Erosmanoğlu, ağabeyleri ve yakınları ile Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un yakınları, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, asker ve polisler ile vatandaşlar katıldı. Duygulu anların yaşandığı tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri uçaktan bir manga asker tarafından indirilerek ambulansa taşındı. Şehit askerin naaşı, daha sonra ambulansla memleketi Giresun'a götürüldü.

Ardından, Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, uçaktan indirilerek askerlerin omuzlarında ambulansa taşındı. Şehit askerin naaşı, çok sayıda araç konvoyu eşliğinde Fatih Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Araçlarını Türk bayrakları ile süsleyen vatandaşlar, korna çalarak şehidi selamladı. Konvoyun geçtiği güzergahta bulunan vatandaşların da konvoy geçerken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Şehit Erosmanoğlu'nun naaşı, hastane morguna getirilirken de bir grup genç terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bu sırada hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar ve sağlık görevlileri de gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun naaşı, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

SAMSUN - Şehit Umut Bulut'un cenazesini 9 aylık oğlu karşıladı

9 aylık Selçuk isimli bebeği ile havaalanında eşinin cenazesini bekleyen Özlem Bulut'un, Biz hiçbir zaman yıkılmadık, bu çocuk babasının öcünü alacak. Benim oğlum babasının öcünü alacak. Gidecek dağlara, nasıl benim kocamı tek kurşunla alnından vurdularsa benim de oğlum onları alnından vuracak. Biz yıkılmadık, ayaktayız. Hiç zaman yıkılmayacağız. Ben oğlumu yetiştireceğim, onların başına dikeceğim. Benim kocamı nasıl tek kurşunla öldürürler. Ağlamayacağım ben, yıkılmadım ayaktayım. Teröristler bizi izliyorum ben biliyorum. Ben onlara duyuruyorum. Bizi hiçbir terörist yıkamayacak. Hiç kimse bizi yıkamayacak. Kaç tane umut gitti benim Umut'um gibi. Kaç tane benim oğlum gibi çocuk babasız kaldı. O çocuklar geçecek onların karşısına.“ sözleri yürekleri dağlarken, ayakta durmakta güçlük çeken 58 yaşındaki baba Mustafa Bulut'un koluna giren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy teselli etmeye çalıştı.

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile çok sayıda askeri ve mülki erkanın da hazır bulunduğu töreninde uçaktan indirilen şehidin naaşı, cenaze aracına konularak, Samsun Askeri Hastanesi morguna götürüldü.

Geçen yıl ağustos ayında askere gitmeden 2 ay önce şehit Piyade Er Umut Bulut'un tüp ve su bayisinde kurye olarak çalıştığı öğrenildi. Terhisine 5 ay kala şehit olan Bulut için ikindi namazının ardından Büyük Camii'de cenaze töreni düzenlenecek.

MERSİN - Şehit onbaşı İsa Sayın'ın son yolculuğuna uğurlandı


Hakkari Dağlıca'da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan piyade onbaşı İsa Sayın (21) Mersin'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de cenaze namazında ön safta yer aldı.

Aslen Muşlu olan şehit onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından havayolu ile Adana'ya oradan da karayoluyla Mersin'e getirildi. Mersin Devlet Hastanesi'nde yakınlarına gösterilen cenaze daha sonra helallik için Mevlana mahallesindeki baba evine götürüldü. Buradan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra tören için Muğdat Camii'ne getirildi. Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazında AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de ön safta yer alarak namaz kıldı. Ökten'in tören sırasında zaman zaman göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenaze törenine katılan şehidin babası Mehmet Ali Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, ağabeyleri Şahin ve Yusuf ile akrabalarının oldukça metanetli oldukları görüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından bir müddet omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, Yalınayak mezarlığında toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Ahmet Uzun, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KONYA - Şehid Astsubay Ali Gümüş'ün baba evinde hüzün hakim

Terör örgütü PKK'nın dün Hakkâri'deki karakol baskınlarında şehit olan Astsubay Ali Gümüş (26)'ün Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba evinde hüzünlü bekleyiş sürüyor. Gümüş'ün cenazesi Ilgın'a getirildikten sonra ikindi namazına müteakip Ilgın Çukur Camii'nde kılınacak. Şehit Gümüş'ün cenazesi Ilgın Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Şehit Gümüş'ün akrabaları, komşuları ve yakınları baba evine gelerek taziyelerini sürdürüyor. Baba Metin Gümüş, zaman zaman göz yaşlarına hakim olamazken sağlık ekipleri de şehit evinde hazır bulunuyor.

Bu ardada, şehit Astsubay Gümüş'ün yakınları, Gümüş'ün Tekirdağ'dan Hakkâri'ye geçici görevli olarak gittiğini, dün doğu görevinin sona erdiğini ve bugün memleketi Ilgın'a izne gelmeye planladığını aktarıyor. Gümüş'ün nişanlı olduğu, 1 Temmuz'da evlilik hazırlığı yaptığı ve düğün davetiyelerini bastırıp davetlilere gönderdiği öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder